Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Äppelmarängpaj, 6 portioner

Posted by Anna på februari 5, 2008

Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 1 msk socker, 150 g matfett, 1 äggula

Fyllning: 4 äpplen, 2 msk kanel, 3/4 dl socker

Maräng: 3 äggvitor, 1 1/2 dl socker, 15 g flagad mandel

Gör så här:

Hacka ihop mjöl, socker och matfett till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i 225 grader, 10 minuter. Skala och riv äpplena grovt. Blanda med kanel och socker. Krama ut vätskan och lägg i formen. Vispa vitorna hårt. Tillsätt sockret och vispa lite till. Fördela marängen ovanpå äpplena och strö på mandel. Grädda i 200 grader, 15 minuter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: