Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Hallonglasspaj, 8-10 portioner

Posted by Anna på februari 5, 2008

Pajskalet:15 smulade digestivekex, 125 g smält smör, ½ dl Vit sirap

Fyllningen: ½ l hallon, 1 dl outspädd hallonsaft, 1 dl Florsocker, 3 äggulor, 1 burk kesella, 2 dl vispgrädde

Garnering: ½ l hallon, citronmeliss

Gör så här:

Blanda kexsmulorna, sirapen och det smälta matfettet. Tryck ut degen i en pajform.Vispa äggulorna med florsockret tills det är vitt och pösigt. Mosa hallonen. Blanda med hallonsaften och kesellan och blanda ner i äggsmeten. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i bärsmeten. Häll upp i pajskalet och ställ i frysen i minst 5 timmar.Ta ut pajen ca 30 minuter före serveringen.Garnera med hallon och citronmelissblad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: