Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Kaneltäckt Saffranskaka, ca 25 bitar

Posted by Anna på februari 5, 2008

100 g rumsvarmt smör. 2 1/4 dl strösocker, 2 ägg, 4 1/2 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver, 1 g saffran (2 pkt), 3 dl filmjölk

Smultäcke: 200 g smör, 1 dl strösocker, 3 dl vetemjöl, 3 msk kanel

Garnering: strimlat apelsinskal

Ugn: 175 grader

Gör så här:

Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner i smeten. Tillsätt saffran och filmjölk. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20×30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Rör samman smör och socket till smultäcket. Tillsätt mjöl och kanel. Blanda till en smulig massa. Strö detta över kakan och grädda ytterligare i 15 minuter. Dela kakan i rutor och garnera med rivet apelsinskal.

2 svar to “Kaneltäckt Saffranskaka, ca 25 bitar”

  1. Trixxie said

    Anna, vad hade du tänkt för ugnsgrader på den här? =) / T

  2. Anna said

    Tack för att du upptäckte det! Det ska vara 175 grader. Ledsen att jag är lite slarvig ibland.

    Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: