Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Buffébröd, ca 28 stycken

Posted by Anna på februari 6, 2008

25 g jäst, 50 g margarin, 4 dl mjölk, 1 tsk salt, 1 msk socker, 9-10 dl vetemjöl, 560 g

 

Fyllning: 30 g smör, 2-4 msk blå vallmofrön

 

Pensling: Ägg

 

Gör så här:

 

Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Lös upp jästen med lite av degspadet och tillsätt resten samt salt och socker. Arbeta in mjöl till en smidig, inte alltför fast deg. Låt jäsa övertäckt på dragfri plats till dubbel storlek. Arbeta lätt samman degen och kavla ut till en platta ca 60 x 25 cm. Pensla plattan med smält smör och strö över önskad mängd vallmofrön. Rulla ihop som en rulltårta och skär ca 2 cm breda skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa tills degen reser sig igen efter lätt tryck. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader, 7-10 minuter, tills bullarna fått vacker färg.

Dessa bullar passar till både buffé och till soppor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: