Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Enkel Kavring, 2 bröd

Posted by Anna på februari 6, 2008

50 g jäst, 5 dl fingervarmt vatten, 25 g rumstempererat smör, 1 msk salt, 3/4 dl mörk sirap, 1/2 msk stött kummin, ca 1 1/2 liter mörkt landbrödsmjöl (med surdeg och rågskållning)

 

Gör så här:

 

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör ur jästen i det. Klicka i matfettet och rör om. Tillsätt övriga ingredienser men spara 1 dl mjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 30 minuter. Ta upp degen och knåda den smidig på mjölat bakbord. Forma 2 avlånga limpor och lägg  i smorda formar, 1 1/2 liters. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter eller tills degen fyller formarna till 3/4. Ställ in i nedre delen av ugnen i 175 grader med ett bakplåtspapper och en plåt över och grädda ca 1 timme. Linda in de färdiggräddade bröden i bakdukar och låt gärna vila till nästa dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: