Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Godmorgonbullar, ca 8 st

Posted by Anna på februari 6, 2008

25 g jäst, 2 dl kall mjölk, 1 dl kesella kvarg lätt, 2 msk smör- och rapsolja, salt, 6-7 dl vetemjöl, 1 uppvispat ägg, 1/2 dl sesamfrön

 

Apelsinsmör: 50 g rumsvarmt smör, 1 1/2 msk apelsinmarmelad

 

Gör så här:

 

Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kvarg, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på en liten plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i svalen eller kylen att jäsa över natten (8-10 timmar). Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt bröden svalna. Blanda smöret med marmeladen. Dela bullarna i halvor och servera med apelsinsmör.

 

Källa: Arla

 

Godmorgonbullar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: