Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Grönsaksfyllda cannelloni, 4 portioner: 4 points/portion

Posted by Anna på februari 6, 2008

8 lasagneplattor

Fyllning: 1 tsk olivolja, 1 stor rödlök, 10 färska champinjoner, 4 färska tomater, 1 gul paprika, 200 g förvälld bladspenat, 1 vitlöksklyfta, 2 msk finskuren basilika eller 1 tsk torkad, salt, peppar, 1 dl matlagningsyoghurt, 4 tsk riven parmesanost

Gratinering: 2 dl riven lagrad ost – max 17 %

Gör så här:

Koka lasagneplattorna mjuka. Ta upp och låt dem droppa av på hushållspapper. Värm oljan i rymlig fettsnål panna. Skär små fina jämna tärningar av lök, svamp, tomater och paprika. Lägg allt i grytan och låt puttra ihop. Grovstrimla och rör i spenatbladen, ta också med vätskan som kommer när bladen tinar. Krydda med pressad vitlök, basilika, salt och peppar. Småkoka under lock till en mustig röra. Rör i matlagningsyoghurt och parmesanost. Lägg en klick grönsaksröra på varje lasagneplatta. Rulla ihop och lägg med skarven neråt i ugnsform. Strö på riven ost och gratinera i ugn (200 grader) i ca 30-35 minuter. Servera med en sallad och lite citron som dressing.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: