Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Kalljästa frallor, 24-30 st

Posted by Anna på februari 6, 2008

14-15 dl (900g) vetemjöl, 100 g rumsvarmt smör, 1 tsk salt, 1 ägg, 1 paket jäst (50g), 5 dl fingervarmt vatten, 50 g smält smör

 

Till pensling: uppvispat ägg, sesamfrön

 

Gör så här:

 

Häll det mesta av mjölet – spara 1 dl till utbakningen – i köksmaskinens bunke. Tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar, salt och ägg. Smula jästen. Häll på vattnet och blanda degen smidig, ca 3 minuter med maskin, lite längre om du gör degen för hand. Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela i 2 delar, som kavlas ut till rektanglar. Bred på en del av det smälta smöret, vik ihop och bred på smör. Vik igen på längden så att det blir som en rulle. Skär varje längd i 12-15 bitar, som ställs på bakpappersklädd plåt. Täck med plastfolie och ställ in i kylen. Nästa morgon – eller när du vill grädda dem: Tag ut plåten från kylen så bullarna får 15-20 minuter i rumstemperatur medan ugnen värms till 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrö. Grädda ca 10 minuter.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: