Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Lanbrödsbröd, 2 st

Posted by Anna på februari 6, 2008

1,4 ljust lantbrödsmjöl, 25 g jäst, 5 dl vatten, 25 msk smör, 1 1/2 tsk salt, 2 msk ljus sirap

 

Gör så här:

 

Värm vatten till 37 grader. Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om så att jästen löser sig. Klicka i rumsvarmt matfett. Tillsätt övriga ingredienser, men spar lite av mjölet för senare utbakning. Bearbeta degen kraftigt i ca 8 minuter för hand eller 4 minuter i maskin, till en smidig deg. Låt jäsa 30-40 minuter under duk. Ta ur och knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen och forma till bullar eller limpo. Lägg på smord bakplåt eller på bakpapper. Nagga med gaffel och låt jäsa under duk i 30-40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Tag ut och låt kallna på galler under duk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: