Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Lantbröd med filmjölk, 2 limpor

Posted by Anna på februari 6, 2008

1 paket jäst för söta degar, 5 sl ljummen filmjölk, 50 g smör, 1/2 dl ljus brödsirap, 1-2 msk brödkryddor, 8 dl rågsikt, ca 6 dl vetemjöl

 

Gör så här:

 

Smula jästen i en bunke. Häll filmjölken över jästen och rör om så jästen löser sig. Tillsätt matfett i klickar, sirap, brödkyddor, rågsikt och mjöl. Arbeta degen kraftigt i bunken, 4-5 minuter med maskin, ca 8 minuter för hand. Degen skall bli smidig och lätthanterlig. Lägg en bakduk över och låt jäsa 30 minuter. Tag upp degen på bakbordet och knåda den väl. Dela i två delar och forma till limpor. Skåra limporna och strö över lite vetemjöl. Låt bröden jäsa på en smord plåt eller på bakplåtspapper i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden 20-25 minuter. Tag ut bröden och låt dem svalna på galler under bakduk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: