Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Lata Grahamsrutor, ca 30 st

Posted by Anna på februari 6, 2008

50 g jäst, 5 dl ljummet vatten (37 grader), 25 g smör, 1 1/2 tsk salt, 2 msk honung eller sirap, 250 g Kesella lätt, 2 dl grahamsmjöl, 12-13 dl vetemjöl

 

Gör så här:

 

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Jäs under bakduk ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten. Skär den i rutor med en vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt ca 20 minuter. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

 

Lata Grahamsrutor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: