Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Majsbröd, ca 25 rutor

Posted by Anna på februari 6, 2008

1 burk majs (340 g), 3 1/2- 4 dl majsmjöl, 1 1/2 dl mjölk, 1/2 dl olja, 250 g keso naturell, 1 1/2 tsk salt, 3 ägg, 1 – 1 1/2 dl riven ost

 

Gör så här:

 

Mixa majskornen utan spad till en puré. Blanda purén med majsmjöl, mjölk, olja, keso och salt. Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa gulorna i en separat skål till ett poröst skum. Blanda gulorna försiktigt i äggvitorna, vänd sedan ner äggblandningen i majssmeten. Täck en mindre form, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och strö över riven ost. Grädda i 225 grader, ca 45 minuter. Serveras gärna ljumma till en mexikansk buffé.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: