Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Picknickpiroger, 15 stora= 4 points/pirog eller 25 små= 2,5 points/pirog

Posted by Anna på februari 6, 2008

1 paket jäst, 3 msk flytande margarin, 2 dl lättmjölk, 1 tsk salt, 9 dl mjöl, ägg till pensling

Fyllning: 3 kycklingfiléer, 1/2 purjolök, 2 tsk flytande margarin, 1 1/2 dl kokt ris, 4 msk fraiche (max 8 %), 1/2 msk curry, 2 tsk currypasta, 1 1/2 msk honung, salt

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Strö över lite mjöl och jäs under bakduk 30 minuter. Förbered fyllningen: Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skölj och ansa purjolöken. Smält margarinet och fräs upp kycklingen och lök. Blanda samman kyckling, lök, ris, fraiche, kryddor och honung. Kavla ut degen och ta ut rundlar ca 9 cm respektive 14 cm beroende på om du vill ha stora eller små piroger. Lägg på 1-1 1/2 msk av fyllningen och vik ihop degen så att rundlarna blir halvcirkelformade. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt och jäs 10-15 minter. Pensla med ägg och grädda sedan i 200 grader i 10-15 minuter mitt i ugnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: