Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Potatisbullar med skinksås, 4 portioner

Posted by Anna på februari 6, 2008

800 g varm, kokt och skalad potatis, 2 msk smör, 2 ägg, 1 dl riven parmesanost, 1 dl hackad gräslök, 250 g djupfryst/tinad hackad spenat, salt, svartpeppar, ströbröd, smör till stekning

Skinksås: 3 dl gräddfil, 1 dl grovt hackad rökt skinka, 2 tsk italiensk salladskrydda, 2 msk hackad gräslök

Gör så här:

Låt spenaten rinna av väl i ett durkslag. Pressa potatisen och rör i smör, ägg, parmesanost, gräslök och spenat. Salta och peppra. Forma blandningen till 12 lite platta bullar och vänd dem i ströbröd. Låt dem torka en aning på ytan innan du steker dem gyllenbruna i smör på medelstark värme. Rör ihop gräddfil, skinka, salladskrydda och gräslök. Servera bullarna med såsen och med någon kokt grönsak och sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: