Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Saftiga portionsbröd, ca 18 st

Posted by Anna på februari 6, 2008

Detta brytbröd passar mycket bra till soppor.

25 g jäst, 3 dl vatten, 3 msk olivolja, 1 tsk salt, 8 soltorkade tomater, 1 ½ dl riven lagrad ost, 8-9 dl vetemjöl

 

Ugn: 225 grader

 

Gör så här:

 

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt, ca 37 grader. Rör ut jästen i lite av vattnet, tillsätt olja, salt och resten av vattnet. Strimla tomaterna och blanda ner i degspadet tillsammans med osten. Tillsätt det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig och blank deg. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta den lätt. Dela i 18 lika stora bitar. Rulla till bullar och placera på bakpappersklädd plåt. Lägg en bulle i mitten. Placera resterande bullar, med 1-2 cm mellanrum, i cirklar runtom så ett mönster bildas. Jäs under duk till dubbel storlek, 20-30 minuter. Pensla brödet med vatten. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Bryt loss bullarna vid servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: