Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Sesamgrissini med parmesan, 20 st

Posted by Anna på februari 6, 2008

20 g jäst, 100 g smör, 1 ¼ dl vatten, 1 tsk salt, 1 msk strösocker, 2 msk riven parmesan, 6 dl vetemjöl, 1 ägg, sesamfrö

 

Gör så här:

 

Finfördela jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Häll i vatten. Vätskan ska vara 37 grader varmt. Lös upp jästen i vätskan. Blanda ner salt, socker, parmesan och vetemjölet. Låt degen jäsa till dubbel storlek.Rulla 20 smala stänger, lika långa som plåten. Fördela rullarna på 3 plåtar och låt dem jäsa 30 minuter. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter. De ska bli knaper hårda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: