Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Solrosbröd, 14 st

Posted by Anna på februari 6, 2008

Degen formas till runda plattor, mittcirkel och ”blad” markeras med kniv. Vackert kuvertbröd med mild smak.

 

50 g smör, 5 dl mjölk, 50 g jäst, 2 tsk salt, 2 msk sirap, 3 dl naturella solroskärnor, 13-14 dl vetemjöl special

 

Gör så här:

 

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i en del av degvätskan, tillsätt resten av degvätskan, salt, sirap, solroskärnorna och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt och låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Knåda degen lätt på bakbord. Forma till 2 runda plattor. Lägg dem på plåt med bakpapper. Markera lätt en cirkel i mitten och skär resten till solrosblad. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla bröden med vatten. Sätt in plåten i 275 grader i nedre delen av ugnen. Sänk värmen genast till 225 grader och grädda i 25 minuter. Låt svalna under duk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: