Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Ungerskt lantbröd, grunddeg

Posted by Anna på februari 6, 2008

50 g jäst, 5 dl vatten (37 grader), 2 tsk salt, 1/2 dl olivolja, 1 ägg, 7 dl rågsikt, 7-8 dl vetemjöl special

 

Gör så här:

 

Smula sönder jästen i en bunke. Lös jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja, ägg och rågsikt. Blanda till en lös deg. Arbeta in mjölet lite i taget, degen ska bli smidig. Arbeta degen ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt på dragfri plats till dubbel storlek, ca 40 minuter. Välj sedan att göra antingen Paprikasnäckor av degen eller Ostrutor med rosmarin (eller grädda brödet som det är).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: