Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Vallmohorn, 16 horn

Posted by Anna på februari 6, 2008

50 g jäst, 100 g smör, 3 dl mjölk, 1 tsk salt, 7 dl vetemjöl, smör till plåtarna (eller använd bakplåtspapper), 1 ägg till pensling, vallmofrön

 

Gör så här:

 

Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet i en kastull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm – 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt resten av degspadet. Tillsätt salt och det mesta av mjölet – spar ca 1/2 dl till utbakningen. Arbeta samman allt till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord. och knåda den väl. Dela den i två bitar. Kavla ut varje degbit till en rund kaka. Skär kakan så att åtta trianglar bildas. Rulla ihop varje triangel från basen till spetsen och böj till horn. Lägg hornen på smorda plåtar (eller använd bakplåtspapper) och låt dem jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön- Grädda i ugn vid 250 grader ca 10 minuter.

Ett svar to “Vallmohorn, 16 horn”

  1. Karin said

    Jag bakade dessa i helgen till frukost och dom va jättegoda. Enkla att göra och det går rätt så fort.

    Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: