Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Fina hjärtebakelser, 12 st

Posted by Anna på februari 7, 2008

Mördeg: 4 1/2 dl vetemjöl, 200 g smör, 1 dl strösocker, 1 äggula

Fyllning 1: ca 1 dl sylt

Fyllning 2: 75 g smör, 1 1/2 dl marsánkräm, 1-2 tsk vaniljsocker

Garnering: 2 dl florsocker, 1 1/2-2 msk vatten, kakpynt i form av hjärtan

Gör så här:

Arbeta ihop mördegen på bakbordet eller i matberedare. Låt degen vila kallt ett par timmar. Kavla ut den på lätt mjölat bakbord i omgångar. Ta ut minst 36 kakor med ett lite större hjärtformat kakmått. Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter i 200 graders värme. Bred sylt på 12 hjärtan, detta ska bli bakelsernas botten. Rör matfettet till fyllning 2 smidigt. Klicka ner det lite i taget i marsánkrämen under kraftig omrörning. Smaksätt med vaniljsocker. Bred fyllningen på 12 andra hjärtan. Lägg dem ovanpå bottnarna med sylt. Rör ut florsockret med vattnet tills det får en bredbar konsistens. Bred glasyren på de återstående 12 kakorna och lägg dem på toppen av bakelsena. Och till sist men inte minst – garnera med fint kakpynt, gärna söta små hjärtan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: