Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Ljuvlig jordgubbstårta

Posted by Anna på februari 7, 2008

Botten: 4 ägg, 4 dl stösocker, 3 dl vetemjöl, 2 dl potatismjöl, 4 tsk bakpulver, 2 dl hett vatten

Fyllning 1: 3 ägg, 1 1/2 dl strösocker, skal av 1 citron, ca 3 msk pressad citron, skal av 1 apelsin, 1 tsk potatismjöl, 75 g smör, 2 dl vispgrädde

Fyllning 2: 3/4 dl jordgubbar,

Garnering: 3-4 dl jordgubbar, ev citronmeliss

Gör så här:

Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Vispa ägg och socker till en pösig smet. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ner detta i smeten. Tillsätt vattnet och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen (175 grader) i ca 50 minuter. Låt kakan ligga kvar i formen en stund. Stjälp upp och låt kakan kallna. Fyllning 1: Vispa ägg, socker, skal och saft av citron, apelsinskal och potatismjöl i en kastrull. Låt sjuda upp under vispning. Sjud på svag värme och klicka ner matfettet. Låt krämen kallna. Vispa grädden och rör ner krämen i grädden. Dela kakan i tre bottnar. Fyllning 2: Mosa jordgubbarna. Fördela dem på två av bottnarna och fördela krämen ovanpå. Lägg ihop bottnarna. Garnering: Vispa grädden. Bred ut ett tunt lager grädde över hela tårtan. Spritsa grädde runt om tårtans kanter och på tårtans topp. Skiva jordgubbarna och fördela dem på tårtan. Garnera ev med lite citronmeliss.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: