Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Napoleonbakelser, 8 st

Posted by Anna på februari 7, 2008

3 plattor fryst smördeg, 3 dl vaniljkräm av pulver, 1dl vispgrädde, 1 blad gelatin, 2 dl fast äppelmos, ca 1 dl röd vinbärsgelé

Glasyr: 1 1/2 dl florsocker, 1 msk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegen och kavla sedan ut varje platta ca 10 cm på längden och något på bredden. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Nagga plattorna tätt och grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt längderna svalna. Dela varje platta i två bottnar. Lägg gelatinet i blöt 5 minuter. Krama ur och smält på lägsta värmen. Vispa grädden hårt och gör i ordning vaniljkrämen. Vänd ner gelatinet i vaniljkrämen. Vänd ner grädden. Smält vinbärsgelé på låg värme och vispa den lätt. Bred äppelmos på två av bottnarna, vaniljkräm på två och den smälta vaniljkrämen på de två sista. Rör ut florsockret med lite vatten och bred glasyren över gelén. Lägg ihop bottnarna tre och tre med äppelmos i botten, vaniljkräm i mitten och gelén överst. Tryck ihop dem lätt. Dela varje längd i fyra bakelser med en vass kniv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: