Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Chicken Nuggets med basilikasås och klyftpotatis, 4 portioner

Posted by Anna på februari 8, 2008

Chicken Nuggets: 500 g kycklingfilé, 1 stort ägg, 1 dl ströbröd, 1/2 dl riven parmesan, 1 tsk citronpeppar, 1 krm salt, 1-2 msk margarin att steka i

Basilikasås: 2 dl lättcrème fraiche, 4 msk olivolja, 1 kruka färsk basilika, 1/2 tsk örtsalt

Klyftpotatis: 1 kg potatis, 2 msk flytande margarin eller olja, salt

Gör så här:

Börja med potatisen. Skrubba och skär den i klyftor (med skalet kvar). Lägg potatisen i en långpanna. Salta och ringla över margarin eller olja. Stek i 225 grader i 40 minuter. Skär kycklingen i bitar, ca 3 cm. Vispa ägget med en gaffel i en djup tallrik. Blanda ströbröd, parmesan, citronpeppar och salt i en djup tallrik. Vänd kycklingbitarna först i ägg och sedan ströbrödsblandningen. Stek kycklingbitarna, några åt gången, i margarin i en stekpanna. Kontrollera så att kycklingen är genomstekt. Kör crème fraiche, olja, basilikablad och örtsalt i en mixer eller använd en stavmixer. Lägg upp kyckling, potatis och örtsås. Servera med en god sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: