Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Morotskaka

Posted by Anna på februari 8, 2008

2 ägg, 2 dl socker, 1 dl olja, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk bakpulver, 1 tsk kanel, 1 tsk vaniljsocker, 3 st rårivna morötter

Glasyr: 65 – 100 g philadelphia ost, 1 dl florsocker, 2 msk margarin

Gör så här:

Vispa ihop ägg med socker poröst. Blanda sedan i resten av ingredienserna till en jämn smet. Häll smeten i en bakform, ca 24 cm i diameter och grädda kakan i 175 grader, 20-30 minuter. Blanda ihop glasyren under tiden. Bred på glasyren på den avsvalnade kakan och skär upp i fina bitar innan servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: