Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Barbequeburgare med italiensk ciabatta, 4-6 portioner

Posted by Anna på februari 9, 2008

500 g fin nötfärs, 1 liten hackad gul lök, 2 vitlöksklyftor, 2 msk kapris, 2 msk steak sauce med rökig smak (t.ex. Texas Smoke House), 1 ägg, 1 msk olivolja, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar

Tillbehör: 2 stora lökar, 2 bifftomater, 1 msk olivolja till pensling av grönsakerna, 4 st Italiensk ciabattabröd

Gör så här:

Blanda färsen med hackad lök, ägg, pressad vitlök, olja, steak sauce och kapris. Smaksätt med salt och svartpeppar. Forma färsen till ganska stora, men inte alltför tjocka, burgare. Skala och skär löken som tillbehör i tjocka skivor. Dela tomaterna. Pensla lök och tomaterna med olja. Grilla burgarna i 4-5 minuter på varje sida, tills de är genomstekta. Grilla sedan grönsakerna. Servera burgarna med italiensk ciabatta. Det är gott att grilla bröden på grillen innan burgarna och grönsakerna läggs i mellan. Servera med fräsch sallad och med någon smaksatt crème fraich vid sidan om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: