Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Franskt valnötsbröd, 2 bröd: 23 points/bröd

Posted by Anna på februari 9, 2008

1 paket jäst, 2 dl vatten (37 grader), 1 burk rumsvarm fraiche, 1 msk olivolja, 1 tsk socker, 1 tsk salt, ca 10 dl vetemjöl, 8 valnötshalvor

Gör så här:

Lös upp jästen i det varma vattnet. Rör i fraiche, olivolja, socker och salt. Arbeta in precis så mycket mjöl att det blir en smidig deg, spara lite till utbaket. Jäs degen under handduk 30 minuter. Tag upp och arbeta igenom degen, dela den i 2 halvor. Kavla ut varje del till en rund tjock kaka, ca 30 cm tvärs över. Hacka och strö på valnötterna. Rulla ihop, vik in ändarna så att nöthacket hålls på plats. Jäs igen 30 minuter under handduk. Pensla bröden med vatten och grädda 25-30 minuter i 200 graders värme.

Tips: Skiva brödet och gnid in skivorna med halv vitlöksklyfta – mycket gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: