Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Örtfylld lammstek, ca 10 portioner

Posted by Anna på februari 9, 2008

1 lammstek på ca 2 1/2 kg inkl. ben, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar, 50 g smör, 1 dl finhackad persilja, 1 1/2 msk blandade hackade örter (färsk, fryst eller torkad fransk örtblandning), färsk rosmarin

Gör så här:

Bena ur lammsteken (be ev. kötthandlaren göra det åt dig). Salta och peppra steken runt om. Blanda smör, persilja och de hackade örterna. Peta in små smörkulor där benet har suttit. Bind om steken med smören om du behöver. Sätt in en köttermometer mitt i steken. Stek på ugnssäkert fat eller i liten lågpanna i 175 grader varm ugn tills innertemperaturen i köttet är ca 70 grader om du vill ha köttet rosa (ca 1 1/2 timme). När termometern visar ca 77 grader är köttet genomstekt. Låt steken vila och svalna insvept i folie. Skär i vackara skivor. Garnera med färsk rosmarin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: