Snabb smulpaj, 4 portioner: 3,5 points/portion
Posted by Anna på februari 9, 2008
1 burk konserverade persikor i burk (ca 400 g), 1 stor mogen banan (tunt skivad), 50 g lättmargarin, 1 1/2 dl vetemjöl, 1 msk brun farin, 2 msk havregryn, rivet muskot eller mald kanel
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Låt persikorna rinna av och dela dem ev. i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda ner bananskivorna. Lägg margarin, mjöl och farin i en matberedare och kör maskinen tills blandningen är som brödsmulor. Tillsätt havregryn och muskot/kanel. Strö blandningen över frukten i formen. Grädda i ugnen tills ytan är frasig och har fin färg, ca 20 minuter. Pajen kan serveras med lätt yoghurt men lägg då till points.
Kommentera