Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Madames Fläskfilé, ca 4 portioner

Posted by Anna på februari 26, 2008

500 g fläskfilé, 3/4 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 250 g färska champinjoner, 2 gula lökar, 1 röd paprika, 1 1/2 dl buljong, 1 1/2 dl creme fraiche, äkta soja, salt, peppar, riven ost

Ugn: 250 grader

Gör så här:

Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor och platta ut dem lite. Bryn skivorna gyllene på båda sidorna i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en eldfast form. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs svampen i lite margarin tills all vätska har kokat in. Tillsätt mera margarin och lök. Låt det fräsa tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt paprikan och låt allt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och creme fraiche. Låt det puttra en stund. Smaka av med soja, salt och peppar. Häll stuvningen över köttet och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. Bjud gärna potatiskaka och sallad till.

Annonser

Ett svar to “Madames Fläskfilé, ca 4 portioner”

  1. Angel said

    Jag provade denna rätt till middag idag och kan tala om att det blev en succé. Jättegod och allt försvann i ett nafs. Jag hade kokt potatis till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: