Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Påsktårta med maräng

Posted by Anna på mars 7, 2008

1 paket Kungsörnen Sockerkaka, 2 dl vatten

Marängtak: 2 äggvitor, 1 tsk saft av pressad citron, 1 1/2 dl strösocker

Fyllning: färsk/fryst eller konserverad frukt eller bär, 1 paket fromage (gärna citron) eller vaniljkräm, (mjölk, vatten eller grädde)

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform, 20-22 cm i diameter. Tillred mixen enligt anvisning på förpackningen. Grädda kakan ca 30 minuter. Vispa under tiden äggvitor, citronsaft och hälften av sockret till en fast smet. Använd gärna elvisp. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare några minuter. Spritsa marängsmeten ovanpå dn nästan färdiggräddade kakan. Sänk ugnsvrämen till 150 grader. Låt kakan stå i ugnen ytterligare ca 20 minuter eller längre, tills marängen har fått fin färg och kakan känns torr med sticka. Ta kakan ur ugnen och låt den kallna på galler. Vispa samman ingredienserna till fyllningen. Låt den stå kallt tills det är dags att fylla tårtan. Dela kakan i 2 bottnar och lägg valfri fyllning emellan.

Källa: Kungsörnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: