Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Påsklängd (Glutenfri), ca 10 bitar

Posted by Anna på mars 11, 2008

3 äggvitor, ca 2 droppar ättiksprit, 1 1/2 dl socker

Pensling: 50 g mörk blockchoklad, 4 dl vispgrädde, 1 burk konserverade  persikor (425 g)

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader. Markera två längder på ett bakpapper, ca 12 x 30 cm. Mät upp äggvitorna i en bunke och låt stå en stund så att de får rumstemperatur. Tillsätt ättikssprit och vispa därefter vitorna till ett fast skum. Strö ner sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Bre ut smeten innanför markeringarna på bakpapperet. Ställ in bottnarna i ugnen och grädda dem tills de känns torra, ca 1 timme. Stäng av ugnen, men låt gärna bottnarna stå kvar att eftertorka med ugnsluckan på glänt. Bryt den mörka blockchokladen i bitar och smält i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Pensla ovansidan på bottnarna med choklad. Detta går lättast med en bakpensel. Låt chokladen stelna. Vispa grädden och häll upp fruken så att spadet rinner av. Hacka hälften av frukten i bitar. Bre ut hälften av den vispade grädden på den understa bottnen och lägg på fruktbitarna. Lägg på den översta botten och bre på resterande grädde. Garnera längden med de sparade persikohalvorna som skurits i klyftor.

Källa: Allers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: