Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Äppelfrestelse med mandeltäcke, 6 portioner

Posted by Anna på mars 19, 2008

Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 125 g matfett, 1 dl florsocker, 1 äggula

Fyllning: 200 g sötmandel, 200 g matfett, 3 dl socker, 2 ägg, 1/2 dl vetemjöl, 6 äpplen

Gör så här:

Hacka samman mjöl, matfett och florsocker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga pajdegen och förgrädda i 200 grader, 10 minuter. Skålla, skala och mal mandeln. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt, ägg och mjöl.  Skala och halvera äpplena. gröp ur kärnhuset. Lägg äppelhalvorna med snittytan ner i pajformen. Häll över smeten. Grädda i 150 grader, ca 45 minuter.

Källa: Allas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: