Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Spröd chokladkaka

Posted by Anna på mars 21, 2008

Denna kaka ska vara lite lös och kladdig inuti. Den innehåller inget bakpulver och ska endast röras ihop hastigt så att det inte blir för mycket luft i smeten, då blir den torr och tråkig.

2 ägg, 2 1/2 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 4 msk kakaopulver, 1 1/2 dl vetemjöl, 1 dl smält smör (ca 100 g) , 1/2 dl flagad mandel till garnering

Gör så här:

Rör ihop ägg och strösocker med vaniljsocker. Blanda ner kakaopulvret, vetemjöl och det smälta smöret. Smöra och mjöla en rund 1 1/2 liters slät bakform, gärna med löstagbar kant. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel. Sätt in i 200 grader varm ugn i ca 30 minuter. Låt kakan svalna en liten stund och lossa den sedan från kanten. Servera med vispad grädde till.

Spröd Chokladkaka

2 svar to “Spröd chokladkaka”

  1. Mona said

    Denna kaka såg jättegod ut så jag gjorde den på en gång. Den försvann i ett nafs. Jättegod var den.
    Tack för receptet.

    Mona

  2. […] 21, 2008 En supergod kladdis Posted by Anna under Allmänt   Denna (Spröd chokladkaka)  gjorde jag idag och gissa om det blev en succé. Enkel, snabb och lätt att göra men jättegod. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: