Spröd chokladkaka
Posted by Anna på mars 21, 2008
Denna kaka ska vara lite lös och kladdig inuti. Den innehåller inget bakpulver och ska endast röras ihop hastigt så att det inte blir för mycket luft i smeten, då blir den torr och tråkig.
2 ägg, 2 1/2 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 4 msk kakaopulver, 1 1/2 dl vetemjöl, 1 dl smält smör (ca 100 g) , 1/2 dl flagad mandel till garnering
Gör så här:
Rör ihop ägg och strösocker med vaniljsocker. Blanda ner kakaopulvret, vetemjöl och det smälta smöret. Smöra och mjöla en rund 1 1/2 liters slät bakform, gärna med löstagbar kant. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel. Sätt in i 200 grader varm ugn i ca 30 minuter. Låt kakan svalna en liten stund och lossa den sedan från kanten. Servera med vispad grädde till.
Spröd Chokladkaka
Mona said
Denna kaka såg jättegod ut så jag gjorde den på en gång. Den försvann i ett nafs. Jättegod var den.
Tack för receptet.
Mona
En supergod kladdis « Anna’s Receptsamling said
[…] 21, 2008 En supergod kladdis Posted by Anna under Allmänt Denna (Spröd chokladkaka) gjorde jag idag och gissa om det blev en succé. Enkel, snabb och lätt att göra men jättegod. […]