Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Apelsinsockerkaka, 1 kaka

Posted by Anna på mars 27, 2008

2 ägg, 2 1/2 dl strösocker, 75 g smör, 1/2 dl vatten,  saft av 1 stor apelsin = 1 dl,  3 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver

Ugn: 175 grader

Gör så här:

Vispa ägg och socker vitt. Smält smöret med det varma vattnet och blanda i tillsammans med saften. Blanda och tag i mjöl och bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad bakform, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan 40-45 minuter. Känn efter med en sticka när kakan är torr.

Källa: Hemmets Veckotidning

2 svar to “Apelsinsockerkaka, 1 kaka”

  1. Anna said

    Denna kaka blev bakad i helgen och förvann rätt så fort här hemma. Den smakade inte så mycket apelsin som jag trodde, kan bero på apelsinen tror jag.

    Anna

  2. Anna-M said

    Du får nog mer apelsinsmak om du river skalet av apelsinen och blandar ner i smeten också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: