Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Cannelloni med tomat och mozarella, 4 portioner

Posted by Anna på mars 27, 2008

700 g tomater, 1/2 lök, 2 msk olivolja, 2 msk strimlad basilika, salt, peppar, 125 g mozzarella, 100 g ricottaost eller keso, 12 färska lasagneplattor (10×10 cm)

Bechamelsås: 25 g matfett, 1/2 dl vetemjöl, 7 dl mjölk

Garnering: 1/2 dl riven ost

Gör så här:

Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna tomatköttet. Skala och hacka löken och fräs i olja. Tillsätt tomaterna och fräs i 15 minuter. Krydda med basilika, salt och peppar. Rör ner tärnad mozzarella och ricotta eller keso. Smält matfettet till såsen. Rör ner mjöl och späd med mjölken under omrörning. Koka upp och sjud i 3 minuter. Bred ett tunt lager tomatfyllning på varje platta och rulla ihop. Bred lite sås i botten på en form och lägg på rullarna. Bred resten av såsen ovanpå och strö över osten. Gratinera i 200 grader, 15 minuter.

Källa: Allas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: