Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Pepparrotsmos, 4 portioner

Posted by Anna på mars 30, 2008

Passar till kokt fisk, fågel och kött

3/4 – 1 kg potatis (10-12 medelstora), ca 2 1/2 dl mjölk, 2 msk smör, 1 tsk salt, 1 krm peppar, 2-3 msk färskriven pepparrot

Gör så här:

Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet. Mosa potatis med elvisp eller pressa den genom purépress. Späd med mjölken, gärna varm, lite i sänder och vispa moset kraftigt. Ju mer du vispar, desto vitare och porösare blir det. Tillsätt smöret och smaka av med salt och peppar. Blanda ner 2-3 msk färskriven pepparrot. Börja med 2 msk och smaka av efter hand eftersom pepparrot kan vara olika stark.

Källa: Matmagasinet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: