Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Chokladpaj

Posted by Anna på april 10, 2008

Pajskal: 2 dl vetemjöl, 1 dl florsocker, 100 g smör, 1 äggula, ev 1 msk kallt vatten

Fyllning: 175 g mörk blockchoklad, 3 msk starkt kaffe eller mjölk,  2 äggulor, 2 äggvitor, 1 dl vispgrädde

Gör så här:

Börja med pajskalet. Blanda mjöl och florsocker. Tillsätt därefter kylskåpskallt smör och finfördela med fingertopparna. Arbeta snabbt in äggulan och eventuellt vattnet. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, ca 27 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå i kylen i 30 minuter, så håller den formen bättre. Grädda den i knappt 10 minuter i 200 grader. Låt skalen svalna och ta försiktigt bort formen om du har den möjligheten.

Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Låt den svalna något och rör sedan ner kaffe eller mjölk. Tillsätt äggulorna när chokladen inte känns alltför varm längre. Om chokladen är för het koagulerar smeten. Vispa äggvitorna hårt och grädden något lösare var för sig. Vänd ner grädden och därefter äggvitorna i chokladsmeten. Häll smeten i pajskalet och låt stå kallt minst ett par timmar. Pajen är ännu godare efter någon dag, om du vill förbereda den i god tid.

Källa: Kladdkakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: