Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Mintchokladpastiller, ca 25 st

Posted by Anna på april 10, 2008

200 g mörk choklad, 1 äggvita, 3 dl florsocker, ca 3 droppar pepparmyntsolja

Gör så här:

1) Bryt den mörka chokladen i mindre bitar och smält i varmt vattenbad eller mikrovågsugn. Klicka ut chokladen på smörpapper och bred ut till tunna små plattor, ca 50 st. Låt stelna i kyl.

2) Rör samman äggvita och florsocker i en tjockbottnad kastrull. Värm massan på mycket svag värme under vispning. Ta genast kastrullen från värmen när massan tjocknar. Smaksätt med pepparmyntsolja.

3) Rulla genast massan till små kulor. Lossa de kalla chokladplattorna från smörpapperet. Lägg samman dem två och två med en mintkula emellan.

Källa: Matmagasinet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: