Banankaka, 10 bitar: 4 points/bit
Posted by Anna på april 17, 2008
3 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 50 g margarin, 2 medelstora ägg, 2 msk naturell lättyoghurt, 2 medelstora väl mogna bananer, 2 tsk mald kryddpeppar
Citrustäcke: 50 g mager mjukost (max 16 %), rivet skal och saft av 1 lime eller citron, 2 msk strösocker
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175 °. Klä en rund bakform, ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
2) Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare och kör i några minuter. Eller blanda alltsammans för hand; mosa då först bananerna med en gaffel.
3) Häll smeten i formen och grädda i cirka 1 timme tills prov med provsticka visar att kakan är torr inuti. Stjälp upp den och låt den svalna med formen vänd över.
4) Gör citrustäcket genom att försiktigt blanda ingredienserna; arbeta inte smeten för mycket; då skär den sig. Bred över kakan och servera genast.
Källa: Viktväktarna
Kommentera