Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Citronfromagepaj med hallon, 10 bitar: 6 points/bit

Posted by Anna på april 17, 2008

Havrebotten: 150 g smör, 1/2 dl strösocker, 2 1/2 dl havregryn, 2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning: 5 gelatinblad, 5 ägg, 1 dl strösocker, 1 dl pressad citronsaft, fint rivet skal av 1 citron

Garnering: 300 g färska hallon, 1 tsk florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman socker, havregryn och vetemjöl. Tillsätt smöret och rör om. Tryck ut degen i en springform, ca 22 cm i diameter. Grädda pajskalet i 10 minuter tills det fått fin färg. Låt det kallna.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med sockret tills det är vitt och pösigt. Tillsätt citronsaften och det rivna citronskalet. Låt gelatinbladen rinna av och lägg dem i en kastrull. Låt dem smälta på svag värme. Häll dem i äggsmeten medan du rör. Vispa äggvitorna styva och vänd ner dem i äggsmeten. Häll i pajskalet. Ställ det svalt ett par timmar tills den stelnat. Garnera med hallonen. Pudra över florsockret.

Källa: Må bra

Ett svar to “Citronfromagepaj med hallon, 10 bitar: 6 points/bit”

  1. Mysmormor said

    Hej vilket härligt jättejobb du har lagt ner med din sida.
    Hoppas det är ok att jag länkar till dig, för den här sidan vill jag inte att ngn ska missa.
    Kram och njut av livet i vårsolen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: