Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Musselpasta med vitlök & vin, 4 personer

Posted by Anna på maj 7, 2008

1 kg färska blåmusslor, 400 g tunn spagetti, 4 vitlöksklyftor, 1 gul lök, olivolja, 2 dl vitt vin, 1 knippa färsk timjan, 1 dl strimlad bladpesilja, salt, peppar

Gör så här:

1) Skölj och borsta musslorna, ta bort ev. skägg. Knacka de musslor som inte är stängda – stänger de sig inte är de bara att slänga. Skala och skiva vitlök och lök och låt skivorna svettas i olivolja tills de är genomskinliga. Slå på vin och lägg i timjan.

2) Lägg i musslorna och låt koka under tättslutande lock tills de öppnar sig. Kasta bort timjanen och ta upp musslorna med en hålslev och lägg i en skål. Ta hälften av musslorna ur sina skal och täck dem med plastfilm.

3) Koka pastan enligt förpackningns anvisningar, häll av vattnet och skölj hastigt i kallt vatten. Lägg sedan ner pastan i kastrullen som musslorna kokat i, vänd ner musslorna och strö persilja över. Dra några varv med svartpepparkvarnen, salta och servera.

Källa: Matmagasinet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: