Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Krämig jordgubbspaj, 8 bitar

Posted by Anna på juni 10, 2008

Pajdeg: 100 g smör, 1 1/2 dl råsocker, 1 ägg, 3 dl vetemjöl

Fyllning: 1 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 1 äggula, 3 dl crème fraiche, ca 200 g färska jordgubbar (eller andra färska bär)

Gör så här:

1) Sätt ugnen på 225 grader.

2) Rör samman smör och råsocker till en smet. Tillsätt ägget och till sist vetemjölet.

3) Eftersom den här pajen blir ganska platt så går det bra att baka pajen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Platta ut degen och tryck ut den i pajformen. Låt degen gå ut över kanten. Picka degen och förgrädda den i ca 10 minuter.

4) Blanda under tiden samman socker, vaniljsocker och äggulan. Rör till sist ner crème fraiche.

5) Häll fyllningen i pajskalet, dela jordgubbarna på hälften och tryck ner dem i pajen.

6) Grädda i ca 20 minuter.

Tips! Smaksätt gärna fyllningen med rivet skal av 1/2 citron.

Källa: Mat & Vin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: