Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Persikokaka, 1 kaka

Posted by Anna på juni 27, 2008

150 g smör eller margarin, 1 1/2 dl socker, 1 ägg, 1/2 tsk vaniljsocker, 2 1/2 dl mjöl, 1 dl havregryn

Garnering: 425 g konserverade persikor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund låg form, ca 25 cm i diameter. Rör matfettet och sockret vitt och poröst. Tillsätt ägget och blanda därefter ner vaniljsockret, mjölet och havregrynet. Rör smeten slät och bred ut den i formen. Låt persikorna rinna av och skär dem därefter i tunna skivor som lägges ovanpå kakan. Grädda kakan i ca 35 minuter. Servera kakan gärna med lite lättvispad grädde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: