Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Saftigt brytbröd med linfrön, 12 bullar

Posted by Anna på juli 17, 2008

3 dl mjölk, 1 msk olja, 1 tsk salt, 25 g jäst, 1/2 dl vetekli, 1/2 dl linfrön, 0,7 liter vetemjöl special

Gör så här:

1. Blanda fingervarm mjölk samt olja, salt och jäst i en bunke. Tillsätt vetekli, mjöl och linfrö och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.

2. Knåda degen och forma till en rulle, dela den i 12 lika stora delar och rulla till bollar. Placera dem på en plåt med cirka 1 cm mellanrum. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.

3. Pensla bullarna med lite mjölk och grädda i 250 grader varm ugn i cirka 15 minuter.

TIPS! Följ beskrivningen fram till steg 2 och rulla bullarna kvällen innan och låt dem jäsa långsamt i kylskåpet över natten. Ta ut och grädda dem på en gång på morgonen och njut av färskt bröd till frukost.

Källa/Foto: Tasteline

Annonser

4 svar to “Saftigt brytbröd med linfrön, 12 bullar”

  1. Caroline said

    Åh vad gott det såg ut. Måste provas. Har du flyttat alla recept från den andra hit? Eller man får ha kvar den andra oxå i sina favoriter? =)

  2. Angel said

    Ja dessa måste jag också bara prova… se gudomligt goda ut

    /Angel

  3. Hej!
    Självklart får du länka till mig! Vilken fin sida du har här ska jag kika runt en stund nu! Må så gott! /Kryddburken

  4. Anna said

    Hej o välkommen, hoppas du hittade något som föll dig i smaken.

    Hälsningar Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: