Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Färsrulle med fetaost, 4 portioner

Posted by Anna på juli 30, 2008

500 g köttfärs, 3/4 dl havregryn, 1 msk potatismjöl, 2 dl mjölk, 1 ägg, 1 tsk salt, 2 krm peppar, 1 tsk torkad mynta, 150 g fetaost, 1 dl färsk oregano eller persilja

Tzatziki: 2 dl turkisk yoghurt, 1/2 riven gurka, 2 pressade vitlöksklyftor

Servering: 50 g oliver, klyftpotatis till 4 personer, 2 påsar färska bladspenat, tomater, ev färsk mynta

Ugn: 175 grader

Gör så här:

Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk och låt det svälla 5 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, salt, peppar och mynta. Rör färsen smidig. Skär osten i långa stavar.

Bred ut färsen till en rektanguljar platta på plastfolie. Fördela ost och gröna kvistar på färsen. Rulla ihop köttfärsen som en rulltårta och lägg den på ett ugnsfast fat. Sätt in fatet i ugnen ca 40 minuter.

Tzatziki: Krama ur vätskan från gurkan och blanda den med yoghurt och vitlök. Ställ kallt tills det ska serveras.

Servera köttfärslimpan med oliver, klyftpotatis, spenat (som frästs i smör med pressad vitlök), tomater och tzatziki. Garnera ev med färska myntablad.

Källa: Hemmets Veckotidning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: