Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Yoghurtglass med apelsin, 6 portioner

Posted by Anna på augusti 17, 2008

1 1/2 banan, 3 dl matlagningsyoghurt, 3/4 apelsinjuice, 3 msk apelsinmarmelad, 1/2 dl flytande honung, 1 1/2 dl vispgrädde

Garnering: 2 apelsiner, 2 bananer, mynta

Gör så här:

Skala bananerna och lägg dem i en matberedare. Tillsätt yoghurt, juice, marmelad och honung och mixa till ett fluffigt mos. Vispa grädden hårt och vänd den försiktigt ner i bananmoset. Klä en form, ca 1 liter, med plastfolie. Häll fyllningen i formen och frys ca 6 timmar eller över natten. Doppa formen i varmt vatten någon minut och stjälp upp glassen på ett fat. Ta bort folien. Garnera med skivade apelsiner och bananer, mynta och ev strimlat apelsinskal.

Källa: Allas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: