Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Kantarellpaj, 4-6 portioner

Posted by Anna på augusti 20, 2008

Pajdeg:  2 1/2 dl vetemjöl, 125 g matfett, 2 msk vatten

Fyllning: 250 g kantareller, 2 msk matfett, 2 schalottenlökar, 2 dl riven ost, 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 3 ägg, salt, peppar

Gör så här:

Pajdeg: Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda sedan i 225 grader i 10 minuter.

Fyllningen: Rensa kantarellerna och dela på större. Fräs i matfett. Skala och hacka löken och låt fräsa med. Lägg fräset i pajskalet. Strö över ost. Vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar. Häll äggstaningen över svampen och grädda pajen i 200 grader, ca 35 minuter.

Källa: Allas

Ett svar to “Kantarellpaj, 4-6 portioner”

  1. Recept said

    Älskar kantarellpaj!
    Här är ett annat gott recept på Kantarellpaj jag brukar laga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: