Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Älggryta med kantareller, 4 portioner

Posted by Anna på september 13, 2008

600 g älgkött eller nötkött (grytbitar), 2 msk flytande margarin, 2 msk vetemjöl, 6 dl buljong (t.ex kalvfond eller viltfond), 1 gul lök, 2 morötter, 2 persiljerötter, 2 palsternackor, 1 lagerblad, salt, peppar, ca 8 schalottenlökar, 1 liten burk kantareller, salt peppar

Gör så här:

Skär köttet i bitar. Bryn i margarinet. Strö över vetemjöl och häll över buljongen. Skär löken i 4 delar och lägg ner i grytan. Skala och lägg ner rotfrukterna hela. Lägg ner lagerblad. Smaksätt med salt och peppar. Låt puttra cirka 1 timme och 15 minuter, minst! Stek schalottenlöken och svampen. Smaksätt med salt och vitpeppar. Servera med gelé och kanske inlagd gurka.

Källa: Vår Bästa Mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: