Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Skogspytt, ca 4 portioner

Posted by Anna på september 13, 2008

Pytt:1 liter kantareller eller annan svamp, ca 12 potatisar, 6-8 schalottenlökar, 280 g bacon i tärningar, 50-75 g babyspenat, salt, peppar, timjan

Lingondressing: 3/4 dl matolja, 1/2 dl lingon, 1 1/2 msk balsamvinäger, salt, peppar

Gör så här:

Rensa svampen och dela den eventuellt i mindre bitar. Skala potatisen och tärna den. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Dela spenaten i mindre bitar. Stek potatisen i lite matfett tills den är gyllenbrun och mjuk. Salta och peppra. Stek baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Stek svamp och lök i lite matfett. Sänk värmen och lägg över ett lock. Låt svampen puttra under lock ca 4-5 minuter. Ta bort locket och tillsätt lite mera matfett. Salta och peppra lätt. Låt svamp och lök fräsa tills all vätska är ”inkokt”. Rör ner svamp, lök, bacon och spenat i potatispannan. Smaka av med timjan. Skaka samman alla ingredienser till lingondressingen och smaka av med salt och peppar. Bjud dressingen till pytten.

Källa: Vår bästa mat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: